تراکینگ, کانال

تفاوت داکت و ترانک (ترانکینگ) چیست؟

ترانکینگ چیست؟

در بررسی تفاوت داکت و ترانک باید بگوییم ترانکینگ (Trunking) یا ترانک شبکه به محفظه های دربسته و کانال هایی گفته می شود که عموماً از جنس پی وی سی یا ABS ساخته شده اند.

ترانک یک مسیر ایجاد می کند و کابل ها را در خود جای می دهد. در شبکه های کامپیوتری، سیم کشی های برق، تلفن های سانترال و در تمامی مکان هایی که تجمع سیم و کابل زیاد باشد، از ترانک استفاده می شود. ترانک در شاخه های دو متری و در طرح های مختلف به فروش می رسد.

ترانکینگ انواع مختلفی دارد:

  • ترانک دیواری: از این تجهیزات اغلب در ساختمان ها و اداره ها استفاده می شود.
  • ترانک دفنی: این نوع ترانک به صورت توکار و دفنی مورد استفاده قرار می گیرد. محل نصب این نوع ترانک اغلب زیر سقف های کاذب است و بیشتر در سیستم های فشار قوی و فشار ضعیف، تلفن و شبکه استفاده می شود.
  • ترانک ستونی: در اتاق های همایش، سالن های کنفرانس، محیط های آموزشی و … از این ترانک استفاده می شود.
ترانک شبکه
ترانک شبکه

کاربرد ترانک در شبکه

در ادامه موضوع تفاوت داکت و ترانک به کاربرد ترانک می‌پردازیم. با افزایش حجم کابل ها، بی نظمی در مجموعه نیز افزایش پیدا می کند. به همین دلیل استفاده از ترانکینگ شبکه بسیار واجب است. ترانک حجم بالای کابل ها را مخفی می کند. از درهم ریختگی و بی نظمی جلوگیری می کند.

به کمک ترانک شبکه می توان از کابل ها در مقابل فشار، ضربه و دیگر صدمه ها حفاظت کرد. در بسیاری از مواقع نیز امکان تخریب دیوار وجود ندارد و سیم کشی از داخل صورت نمی گیرد، به همین دلیل از ترانک استفاده می شود.

در شرکت ها و اداره هایی که هر کارمند به یک پریز برق، تلفن، شبکه و … نیاز دارند، به کمک ترانک و بدون تخریب دیوار می توانید آن ها را فراهم کنید.

مزایای استفاده از ترانکینگ

  1. مدیریت کابل: ترانکینگ مدیریت کابل ها را راحت تر می کند.
  2. محافظت از کابل: Trunking از پوسیدگی، خوردگی، وارد شدن ضربه، فشار و … به کابل ها جلوگیری می کند.
  3. ماژولار بودن: ترانکینگ از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. بر روی این تجهیزات می توان از کلید و پریز شبکه و … نیز استفاده کرد.
  4. سیم کشی کابل برق و شبکه: گاهی نیاز است کابل های برق و شبکه کنار هم قرار بگیرند. برای کاهش دادن میزان نویز دریافتی، کابل های شبکه داخل ترانک قرار می گیرند.
  5. نصب پارتیشن: وقتی در یک مجموعه تعداد کابل ها زیاد شود، امواج الکترومغناطیسی نیز افزایش پیدا می کند. به کمک ترانینگ و نصب پارتیشن می توان تمامی کابل ها را از هم جدا کرد. داخل این تجهیزات محل هایی جهت نصب پارتیشن در نظر گرفته شده است.

داکت چیست؟

در ادامه موضوع تفاوت داکت و ترانک به توضیح داکت می‌پردازیم. داکت یک کانال پلاستیکی است. اغلب کاربرد داکت در محیط های مسقف است. سیم و کابل های مختلف را می توان از این داکت ها عبور داد.

عملکرد این تجهیزات شبیه به ترانک ها است. اما در بسیاری از موارد با هم تفاوت هایی نیز دارند. برخی اوقات به این تجهیزات داکت شبکه نیز گفته می شود که منظور همان ترانکینگ شبکه است. در ادامه به فرق داکت و ترانک اشاره خواهیم کرد.

داکت
داکت

 


تفاوت داکت و ترانک

در ادامه به تفاوت داکت و ترانکینگ پرداخته ایم. فرق ترانکینگ با داکت را می توان در پارامترهای مختلف بررسی کرد. در ادامه به برخی از این تفاوت ها اشاره خواهیم کرد:

تفاوت داکت و ترانک – نوع کاربرد

داکت محفظه لاستیکی همراه با درب است که سیم و کابل را در داخل خود جای می دهد. لازم به ذکر است که داکت قابلیت نصب کلید و پریز و همچنین قابلیت ماژولار بودن را ندارد. در صورتی که می توانیم بر روی ترانکینگ شبکه در طول مسیر، انواع کلید و پریز شبکه، پریز برق و آنتن و انواع کلیدهای روشنایی را نصب کنیم.

کابل ها در طول ترانک شبکه می توانند انواع ادوات و ملزومات برق و شبکه را به یکدیگر متصل کنند. از همین رو، با نصب ترانکینگ و در صورت نیاز، در فضاهای دلخواه می توانیم انواع کلید و پریز را نیز نصب کنیم.

تفاوت داکت و ترانک
تفاوت داکت و ترانک

 


تفاوت داکت و ترانک – سایز داکت و ترانک

معمولاً داکت برق در سایز‌های کوچک تا متوسط تولید می شود. به عنوان مثال، داکت برق ۱*۱ سانتی متر مشتریان زیادی دارد. اما ترانک معمولاً در سایزهای بالاتر تولید می شود و نسبت به داکت استحکام بیشتری دارد. عمده مصرف ترانکینگ، در کابل کشی شبکه های پسیو است.

تفاوت داکت و ترانک – مقاومت

مقاومت این تجهیزات به جنس و شرکت سازنده آن ها بستگی دارد. معمولاً ترانک ها دارای مقاومت بیشتری نسبت به داکت ها هستند. انواع مختلف ترانک ها نسوز، ضد آب و … هستند اما این ویژگی ها برای داکت ها کمتر وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *