ماژول برق و شبکه

استانداردهای پریز برق

استاندارد نصب کلید و پریز چه فایده ای دارد؟

سیم کشی برق از تخصصی ترین کارها در ساختمان سازی است. هر کسی که بتواند فاز و نول را تشخیص دهد، برقکار ساختمان نیست. گذراندن دوره برقکاری ساختمان و آشنایی با قوانین و استانداردهای موجود در سیم کشی، برای برقکار حرفه ای الزامی است. سیم کش های تجربی و بدون گواهینامه از جدیدترین قوانین نصب کلید و پریز اطلاعی ندارد و از مهارت کافی در سیم کشی و نصب قوطی سیم برق برخوردار نیستند. کوچکترین سهل انگاری در سیم کشی ساختمان منجر به بروز آتش سوزی در مدار سیم کشی شده و جان ساکنین را به خطر می اندازد. از طرفی چنانچه استاندارد نصب کلید و پریز رعایت نشود، موقع اتمام کار با مشکل روبرو می شوید و مجبورید همه کارهای سیمکشی را دوباره از نو انجام دهید.

نصب  کلید و پریز و استانداردهای آن

این استانداردها برای همه موارد در نظر شده است. از قوانین موجود مدام در حال تغییر هستند و پیمانکارها باید جدیدترین قوانین و استانداردها را در نظر بگیرند. استانداردهای نصب کلید و پریز شامل این موارد است:

  • ارتفاع نصب کلید و پریز
  • فاصله نصب پریز و کلید در ساختمان
  • فاصله نصب کلید و پریز برق از لوله‌های آب و گاز
  • ارتفاع نصب کلید و پریز در ساختمان
  • استاندارد ارتفاع و فاصله در راهرو‌ها، پارکینگ و حیاط

اهمیت رعایت فاصله نصب کلید و پریز

کلید و پریزها باید طبق استاندارد خاصی در محل های مختلف نصب شوند. زیرا در غیر این صورت ممکن است عدم رعایت فاصله مناسب مشکلات خطرناکی را برای ساکنین خانه به همراه داشته باشد. بهترین فاصله برای نصب کلیدها و پریز در نزدیکی شیر گاز، 50 سانتی متر است. البته باید این نکته را نیز در نظر داشته باشید که در چنین وضعیتی باید کلید و پریز را بالاتر از شیر گاز نصب کنید.

اگر پریز در سمت راست یا سمت چپ و یا حتی پایین تر از شیر گاز نصب شده باشد، نیاز به رعایت فاصله 50 سانتی متری برای نصب کلید و پریز نخواهد بود. در چنین حالتی رعایت فاصله حداقل 10 سانتی متر برای نصب پریز کافی خواهد بود. پس به طور کلی با رعایت فاصله مناسب جهت نصب پریز می توان از بروز مشکلات زیادی در ساختمان جلوگیری نمود.

علاوه بر این موارد باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که در زمان نصب و راه اندازی کلید و پریز برق، حتما به مسیر لوله کشی شوفاژ در ساختمان ها توجه کنید. پریز باید به گونه ای در محل نصب شود که در پشت شوفاژ قرار نگیرد. به یاد داشته باشید که بهتر است پریز برق را در دستشویی و حمام نصب نکنید.

اما می توانید در آشپزخانه با حداقل فاصله 70 سانتی متر از شیر ظرفشویی و 60 سانتی متر از لبه سینک، اقدام به نصب کلید و پریز برق نمایید. در چنین  محلی فاصله کلیدها از چهارچوب در باید بین 10 تا 30 سانتی متر باشد. بهتر است هر میزان فاصله ای را که در یک قسمت از ساختمان برای نصب کلید رعایت کرده اید، برای کل ساختمان نیز اجرا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *